Ακατάστατο σπίτι: Τα 3 σημεία που πρέπει να καθαρίσεις πριν δεχτείς επισκέψεις

Συμβαίνει συχνά, Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ έχεις καλέσει φίλους στο σπίτι, αλλά το έχεις ξεχάσεις επειδή πιθανότατα είχες μία πολύ δύσκολη εβδομάδα στη δουλειά. Tι σημαίνει αυτό; Ότι η εικόνα του νοικοκυριού σου δεν είναι αυτή που εσύ θα ήθελες. Από τη στιγμή όμως που η ακύρωση ενός ραντεβού και μάλιστα την τελευταία στιγμή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή, δεν έχεις παρά να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες, να καθαρίσεις του μυαλό σου και να σκεφτείς έξυπνα: «Με ποια αντικείμενα θα έρθουν σε επαφή οι καλεσμένοι και ποιους χώρους θα χρησιμοποιήσουν;».

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση θα σου δείξει τι πρέπει να καθαρίσεις στο σπίτι πριν καταφθάσουν οι πρώτοι.

Η τουαλέτα

Ο νούμερο ένα χώρος του σπιτιού που πρέπει να είναι οπωσδήποτε καθαρός. Ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου δεν είναι σίγουρα αρκετός για να πάρεις το σφουγγάρι και να τρίψεις κάθε επιφάνεια, ωστόσο φρόντισε να είναι καθαρή η τουαλέτα και ο νεροχύτης ώστε οι καλεσμένοι σου να νιώσουν άνετα όταν τα χρησιμοποιήσουν. Η εικόνα που θα σχηματίσεις θα είναι ακόμα πιο θετική αν φροντίσεις να βάλεις και μία φρεσκοπλυμμένη πετσέτα χεριών.

Ο καναπές

Ειδικά στην περίπτωση που έχεις κατοικίδια πρέπει να σκεφτείς ότι οι καλεσμένοι σου μπορεί να μην θέλουν να γεμίσουν με τρίχες τα ρούχα τους. Φρόντισε να καθαρίσεις κάθε καναπέ ή πολυθρόνα, και αποσυμφόρησε από περιττά αντικείμενα τα coffee tables ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για τα ποτήρια και πιάτια.

Τα γυαλικά

Ο εφιάλτης κάθε σοβαρού οικοδεσπότη είναι να ξεμένει από πιάτα και ποτήρια και να αναγκάζεται να τα πλένει ενώ έχει κόσμο στο σπίτι. Η εμπειρία λέει ότι χρειάζεσαι δύο ποτήρια για κάθε καλεσμένο. Στην περίπτωση που προσφέρεις και φαγητό υπολογίζεις εξτρά δύο πιάτα και δύο πηρούνια ή κουτάλια.